• 2
  • 83
  • 4
  • 95
  • 6
  • 7

Proefje: 3. Abram telt de sterren - Sterren van melk


Een eenvoudig en leuk proefje over Abram die de sterren telt

God toonde Abram alle sterren aan de hemel en beloofde een volk zo groot als het aantal sterren dat hij kon tellen. Vandaag gaan wij in het proefje ook sterren maken. Het worden sterren van melk! Dat kan toch niet, zou je denken! Let maar eens op!

Dit is zo’n gemakkelijk, maar tegelijkertijd een ‘wow’ proefje, als de kinderen zien dat de melk die zij normaal drinken, verandert in een soort van klei.

Het feit dat er iets stevigs ontstaat uit iets wat vloeibaar was, is een mooi beeld van Gods beloften. ’s Morgens als Abram wakker wordt, lijkt het maar een droom te zijn, die als melk tussen zijn vingers wegglipt. Maar Gods beloften staan vast! Zijn beloftes zijn zo stevig als de sterren aan de hemel!

Bekertjestelefoon

DUUR:                    

10 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Objectles: 3. Abram telt de sterren - Raad het getal


Een eenvoudige en leuke ijsbreker over Abram die de sterren telt

Vandaag staan wij stil bij het Bijbelverhaal uit Genesis 15:1-6, waarin Abram 's nachts bezoek krijgt van God die hem vraagt of hij de sterren wilt tellen. Zoveel nakomeling gaat God hem geven...

Met een ijsbreker laat je de kinderen aan het begin van het kinderwerk op een speelse wijze kennis maken met het thema.
   

Creatief Kinderwerk kindermoment kan je goed luisteren zondagsschool kinderkerk kindernevendienst abram                               

DUUR:                    

5 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Video: 3. Abram telt de sterren - Kan je God op zijn beloftes vertrouwen?


Een video gelinkt aan het Bijbelverhaal van Abram die de sterren aan de hemel telt

Vandaag staan wij stil bij het Bijbelverhaal uit Genesis 15:1-6, waarin Abram 's nachts bezoek krijgt van God die hem vraagt of hij de sterren wilt tellen. Zoveel nakomeling gaat God hem geven...

God maakt Abram een belofte. Zou God dat vandaag de dag nog steeds doen en kan je dit vertrouwen? Matthijs Vlaardingerbroek vertelt een persoonlijk verhaal over hoe zij als gezin twintig jaar van giften hebben geleefd.

In deze serie video's laten wij door middel van persoonlijke verhalen en andere verhalen van beroemde en minder beroemde christenen in het verleden zien, dat geloven niet iets is van duizenden jaren geleden, maar dat God vandaag de dag zich nog steeds met mensen bemoeit en met hen wilt wandelen. 

 

Video: 3. Abram telt de sterren - YouTube video 'La Luna'


Een leuke video om de kinderen over het Bijbelverhaal van Abram die de sterren telt na te laten denken

Aan de hand van een seculier YouTube filmpje en creatieve werkvormen de kinderen laten nadenken over het Bijbelverhaal waarin Abram de sterren probeert te tellen en God hem beloont met een prachtige belofte.

Inhoud van de video:

Een opa en een vader nemen hun zoon en kleinzoon voor het eerst mee naar het werk. Zij vegen de sterren aan die op de maan liggen, zodat de maan er elke avond een beetje anders uitziet. Door alles in dit filmpje heen schijnt de liefde van de vader en de opa voor het jongetje. Wat zijn ze trots op hem! 

Waarom past dit filmpje bij het Bijbelverhaal van vandaag?

Abram heeft een heleboel knechten, maar hij heeft geen zoon. Hoewel hij meer op de opa in dit filmpje lijkt dan op de vader, omdat Abram al een oude man is, is hij nog helemaal alleen. Niemand om trots op te zijn. Niemand om zijn werk over te nemen. Maar dan toont God hem alle sterren aan de hemel en komt de belofte: Ik ga jou een kind geven!

Belangrijke vragen:

Het belangrijk om altijd vooraf zelf de video te bekijken en jezelf af te vragen:

- Wil ik dit aan de kinderen laten zien?
- Past dit filmpje binnen de context en leeftijdsgroep van de kinderen met wie ik werk?

Creatief Kinderwerk kindermoment kan je goed luisteren zondagsschool kinderkerk kindernevendienst abram

DUUR:                    

20 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Video: 3. Abram telt de sterren - Goocheltruc voor de bovenbouw


Heb jij door hoe de goocheltruc in deze video werkt?

Abram telt de sterren, maar hoeveel stippen zie jij? Een leuke en korte video over het verhaal van Abram uit het Bijbelverhaal in Genesis 15:1-6, waarin Abram 's nachts bezoek krijgt van God die hem vraagt of hij de sterren wilt tellen. Zoveel nakomeling gaat God hem geven.

Deze video is deel van een serie voor de bovenbouw (en middenbouw) waarin Matthijs aan de hand van een goocheltruc, proefje of voorwerp een belangrijke les uit het Bijbelverhaal belicht of het verhaal kort vertelt.

Creatief gebed: Pasen - De Gebedsreis


Mooie verwerking van de gebedsreis rondom het Paasverhaal in de Bijbel

Dit idee is afkomstig van Tjeerd & Heleen Baard:

"Een aantal jaar geleden hebben we de Paasgebedsreis al in twee kerken in Den Helder uitgezet. Dit jaar doen we dat in de Stille week weer. We hebben de teksten gebruikt van Creatief Kinderwerk, maar ze even in een mooi jasje gestoken. Ook het belevingspad toegevoegd aan de gebedsreis." 

Download:

Je kunt het idee hieronder in de PDF formaat downloaden.

Gebedsreis Pasen

Video: 3. Abram telt de sterren - Vertelling van het Bijbelverhaal


Leuke vertelling van het Bijbelverhaal waarin Abram in opdracht van God de sterren moet tellen

In deze video vertelt Matthijs Vlaardingerbroek het Bijbelverhaal uit Genesis 15:1-6, waarin Abram 's nachts bezoek krijgt van God die hem vraagt of hij de sterren wilt tellen. Zoveel nakomeling gaat God hem geven.

Video: 3. Abram telt de sterren - Henkie Show aflevering zonder Bijbelverhaal


Leuke Henkie Show aflevering zonder Bijbelverhaal vertelling

Dit is een aflevering van de Henkie Show zonder een Bijbelverhaal vertelling, zodat je de video kunt laten zien en zelf het verhaal kunt vertellen. 

Dit geeft je de kans om zelf het Bijbelverhaal uit Genesis 15:1-6 te vertellen, waarin Abram 's nachts bezoek krijgt van God die hem vraagt of hij de sterren wilt tellen. Zoveel nakomeling gaat God hem geven

Video: 3. Abram telt de sterren - Henkie Show aflevering


Leuke Henkie Show aflevering over het Bijbelverhaal waarin Abram de steren gaat tellen

In deze video vertelt Matthijs Vlaardingerbroek van de Henkie Show samen zijn poppen het Bijbelverhaal uit Genesis 15:1-6 waarin Abram 's nachts bezoek krijgt van God die hem vraagt of hij de sterren wilt tellen. Zoveel nakomeling gaat God hem geven.

Samen thuis kerk-zijn: 3. Abram telt de sterren - Werkblad voor thuis


Een leuk werkblad over Abram die de sterren telt en een mooie belofte van God krijgt.

Hieronder vind je een werkblad met ideeën en werkvormen om samen als gezin of als kleine groep thuis kerk te zijn. Je kunt natuurlijk elk idee binnen de methode gebruiken, maar misschien is dit een mooie kapstok.

We lopen in dit werkblad door de volgende stappen:

1. Thuis voelen bij elkaar
2. Spiegelen en reflecteren op het Bijbelgedeelte
3. Gemotiveerd worden door elkaars ‘God’ verhalen
4. Vaste rituelen en gewoontes die bij je groep horen
5. Samen in actie komen

Creatief Kinderwerk kindermoment kan je goed luisteren zondagsschool kinderkerk kindernevendienst abram

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Video: 1. Abram gaat op reis - Henkie Show aflevering zonder Bijbelverhaal


Leuke Henkie Show aflevering zonder Bijbelverhaal vertelling

Dit is een aflevering van de Henkie Show zonder een Bijbelverhaal vertelling, zodat je de video kunt laten zien en zelf het verhaal kunt vertellen. 

Dit geeft je de kans om zelf het Bijbelverhaal uit Genesis 12:1-9 te vertellen, waarin Abram door God geroepen wordt om weg te trekken uit de stad Ur en naar Kanaän te gaan. Samen met zijn vrouw Sarai en neef Lot gaat Abram op reis.

Objectles: Pasen - Teleurgestelde Emmausgangers


Een leuk kindermoment voor bij het Bijbelverhaal van de Emmausgangers

Herma van Wingerden stuurde dit leuke idee voor een kindermoment bij het Bijbelverhaal van de opstanding van Jezus en met name de Emmausgangers op. Aan de hand van ijslolly's, een ijsklontje en een glas water laat zij zien waarom de Emmausgangers teleurgesteld waren in Jezus en dat je God soms niet herkent, omdat hij zich op een andere manier laat zien dan je had verwacht.  

objectles pasen emmausgangers bijbelverhaal creatief kinderwerk

Wat heb je nodig:

- diepvrieslolly's (zo'n pak plastic staafjes met limonade erin die je in de vriezer kunt doen)
- ijsklontje 
- glas water

Wat doe je:

Je laat diepvrieslolly's zien (zo'n pak plastic staafjes met limonade erin die je in de vriezer kunt doen) en vraagt: "Wat is dit?" 

Dan is er vast een kind dat zegt dat het een ijsje is. Zo niet, dan zeg je: "Is het geen ijsje dan?"

Dan zeg je: "Maar het is helemaal niet bevroren!  Is het dan wel een ijs?" 

Er staat op het pak: "vrieslolly", maar is het een lolly? (nee) Is het een ijsje? (nee) Of is het toch een ijsje, omdat het dat wel kan worden als je het in de vriezer stopt?  

Dan laat je een ijsklontje en een glas water zien.  

Kijk, hier heb je een glas water en hier een ijsklontje, twee verschillende dingen. Toch zal een onderzoeker zeggen: "Water is H2O of het nu bevroren is of vloeibaar, of als gas in de lucht. Het blijft H2O. Het is hetzelfde." Maar toch is het ook zo anders dat je het soms niet herkent. Er zit ook H2O in de lucht hier en dat kunnen we niet  eens zien en toch is het er. 

Zo is het met God ook. Soms herken je Hem niet, omdat hij zich op een andere manier laat zien dan je had verwacht.  

Als jij bij mij op bezoek bent en lekker in de zon op de trampoline hebt gesprongen en ik zeg: "Je mag een ijsje" en ik geef dit (diepvrieslolly onbevroren).

Kom je dan blij naar me toe of draai je je om en loop je weg?  

Zo was het met met Pasen ook. Veel mensen waren blij. Jezus was opgestaan, maar twee mensen waren teleurgesteld en gingen weg van Jeruzalem naar hun huis in Emmaus. Maar Jezus gaat naar hen toe en blijft bij hen tot ze hem herkennen...Wat wel even duurde... 

Video: 1. Abram gaat op reis - Henkie Show aflevering


Leuke Henkie Show aflevering over het Bijbelverhaal waarin Abram op reis gaat naar Kanaän

In deze video vertelt Matthijs Vlaardingerbroek van de Henkie Show samen zijn poppen het Bijbelverhaal uit Genesis 12:1-9, waarin Abram door God geroepen wordt om weg te trekken uit de stad Ur en naar Kanaän te gaan. Samen met zijn vrouw Sarai en neef Lot gaat Abram op reis.

Video: 1. Abram gaat op reis - Vertelling van het Bijbelverhaal


Leuke vertelling van het Bijbelverhaal waarin Abram op reis gaat naar Kanaän

In deze video vertelt Matthijs Vlaardingerbroek het Bijbelverhaal uit Genesis 12:1-9, waarin Abram door God geroepen wordt om weg te trekken uit de stad Ur en naar Kanaän te gaan. Samen met zijn vrouw Sarai en neef Lot gaat Abram op reis.

Verhaal: Jozef - Benjamin gaat mee naar Egypte


Een Mee-Speel-Verhaal over de broers van Jozef die naar Egypte reizen

Dit verhaal kunt u vertellen als een zogenaamd ‘Mee-Speel-Verhaal’. De kinderen kunnen tijdens de vertelling meespelen door middel van het nazeggen van bepaalde woorden of zinnen. Deze staan cursief gedrukt. U zegt het eerst, de kinderen zeggen het na. Ook kunnen ze bepaalde emoties uitbeelden, of geluiden maken. Ook dit staat cursief gedrukt. Doe zelf mee, doe het voor:

"Vader Jakob zit voor zijn tent en schudt zijn hoofd (laat het kind het hoofd schudden)
‘Nee, zegt Jakob, ‘Nee, nee, en nog eens nee.’
‘Benjamin mag niet mee naar Egypte! Straks raak ik hem ook nog kwijt, net als Jozef. ‘Nee, nee, en nog eens nee.’
‘Maar vader’, zegt Juda. ‘We kunnen alleen terug naar Egypte om graan te kopen als Benjamin meegaat. Dat heeft die strenge onderkoning gezegd. En we móeten terug. We moeten écht weer terug. Het graan raakt op en iedereen krijgt weer honger.’

 

Pinksteren een meespeel verhaal voor kinderen


Hieronder vind je een mooi nieuw Mee-Speel-Verhaal van Ellen Zuijdwegt uit Genesis 43 en 44. Dit verhaal is al eerder in de werkwijze 'Vertel het maar' gepubliceerd.

Registreer om meer te lezen...

Verhaal: Jozef - De droom van de farao


Een schetsbordverhaal over de farao die twee vreemde dromen heeft

Van dit verhaal is een schetsbordverhaal gemaakt. Dit is tekenen of schilderen terwijl je vertelt. Dit kan heel eenvoudig aan de hand van de volgende aanwijzingen. De kinderen vinden het prachtig! Natuurlijk kunt u het ook gewoon vertellen.

De geboorte van Samuel een schetsbordverhaal voor kinderen

Benodigdheden:

- een stuk behangpapier
- verschillende kleuren waterverf uit een tubetje/fles
- penselen.waterverf uit een tubetje/fles 
- of verschillende kleuren krijtjes.

Stukje van het verhaal:

"Het is nacht, het is stil. Iedereen ligt te slapen. Jozef in de gevangenis, maar ook (teken Farao) Farao in zijn bed in het paleis. Maar wat is dat?

Farao staat bij de (teken het water) rivier de Nijl. Hij ziet een (teken de koe) een koe uit het water komen. Nee, niet één koe maar (teken de streepjes terwijl je telt) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 koeien! Zeven mooie, dikke vette koeien. Aan de kant van de rivier gaan ze lekker gras eten. Maar dan komt er nog iets uit het water. Wat is dat? Farao kijkt nog eens goed. Hij ziet nog een (teken de magere koe) koe uit het water komen. Maar deze koe is lelijk en mager. Het is er niet één, maar het zijn er ook zeven! De magere koeien lopen naar de mooie, vette koeien en eten ze zomaar op! En ze blijven mager en lelijk.

‘Huh!!’ Farao schiet wakker. Dit was een (maak het woord ‘droom’ af) droom! ‘Oh’, denkt Farao, ‘Wat een akelige droom, bah.’

Download:

Hieronder vind je een nieuw schetsbordverhaal van Ellen Zuijdwegt uit Genesis 41. Dit verhaal is al eerder in de werkwijze 'Vertel het maar' gepubliceerd.

Registreer om meer te lezen...

Video: 2. Abram en Lot - Vertelling van het Bijbelverhaal


Leuke vertelling van het Bijbelverhaal waarin Abram en Lot uit elkaar gaan.

In deze video vertelt Matthijs Vlaardingerbroek het Bijbelverhaal uit Genesis 13:1-18, waarin Abram en zijn neef Lot uit elkaar gaan. Lot gaat naar de Jordaan, waar Sodom en Gomorra liggen. Abram trekt met zijn kuddes door het land.

Video: 2. Abram en Lot - Henkie Show aflevering zonder Bijbelverhaal


Leuke Henkie Show aflevering zonder Bijbelverhaal vertelling

Dit is een aflevering van de Henkie Show zonder een Bijbelverhaal vertelling, zodat je de video kunt laten zien en zelf het verhaal kunt vertellen. 

Dit geeft je de kans om zelf het Bijbelverhaal uit Genesis 13:1-18 te vertellen, waarin Abram en zijn neef Lot uit elkaar gaan. Lot gaat naar de Jordaan, waar Sodom en Gomorra liggen. Abram trekt met zijn kuddes door het land.

Video: 2. Abram en Lot - Henkie Show aflevering


Leuke Henkie Show aflevering over het Bijbelverhaal waarin Abram en Lot uit elkaar gaan

In deze video vertelt Matthijs Vlaardingerbroek van de Henkie Show samen zijn poppen het Bijbelverhaal uit Genesis 13:1-18 waarin Abram en zijn neef Lot uit elkaar gaan. Lot gaat naar de Jordaan, waar Sodom en Gomorra liggen. Abram trekt met zijn kuddes door het land.

Knutsel: 2. Abram en Lot - Creëer samen een 3D landkaart


Een leuke knutselactiviteit dat goed bij het Bijbelverhaal van Abram en Lot past

Abram en Lot hadden besloten dat ze uit elkaar zouden gaan. Lot mocht als eerste kiezen. Wat was het land mooi! Het leek wel het hof van Eden. Lot wist precies wat hij ging kiezen. Hoe zou het land eruit hebben gezien?

Creatief Kinderwerk spel voed het schaap estafette bijbelverhaal abram en lot maken ruzie objectles zondagsschool kinderkerk kindernevendienst 2

DUUR:                    

10 - 15 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Spel: 2. Abram en Lot - Elke keuze heeft gevolgen!


Een leuk spel dat goed past bij het Bijbelverhaal van Abram en Lot

Abram laat Lot kiezen: “Waar wil jij wonen?” Lot kiest het beste stuk land, maar komt uiteindelijk op de verkeerde plek terecht. Abram krijgt het mindere stuk land, maar God zegent hem.

Elke keuze heeft gevolgen. Ook in dit spel…

Creatief Kinderwerk spel voed het schaap estafette bijbelverhaal abram en lot maken ruzie objectles zondagsschool kinderkerk kindernevendienst 2

DUUR:                    

10 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Spel: 2. Abram en Lot - Voed het schaap estafette


Een leuk estafettespel dat goed past bij het Bijbelverhaal van Abram en Lot

De herders van Abram en Lot maken ruzie. Er is namelijk niet voldoende eten voor alle schapen en beesten. Hoe voelt dat om te weinig eten te hebben dat je ook nog eens moet delen?

Creatief Kinderwerk spel voed het schaap estafette bijbelverhaal abram en lot maken ruzie objectles zondagsschool kinderkerk kindernevendienst 2

DUUR:                    

10 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Spel: 2. Abram en Lot - De goede aarde


Een kracht spel voor de bovenbouw toepasselijk bij het verhaal van Abram en Lot

Abram en Lot liepen tegen dezelfde problemen aan als wij. Hoe gaan wij met elkaar om in een land en in een wereld waar het steeds voller wordt en waar we goed moeten nadenken over hoe we met het land en met onze grondstoffen omgaan?

Dit mooi doordachte spel is speciaal door Johan Timmer voor het kinderprogramma van de Micha Zondag 2014 geschreven. Ben jij al bekend met Micha Nederland en Micha Zondag. Bekijk hun website hier.

De één wil dit, de ander dat! De één wordt blij van bloemen en van bijen, de ander pas gelukkig met de nieuwste smart phone en coole sneakers. De één vind je in een half pipe met zijn board, de ander is aan het hiken in de natuur.

We leven met ons allen op één planeet, deze mooie aarde. Maar het is druk! Je kan niet tegelijkertijd op één stukje grond worteltjes verbouwen, een flat neerzetten of een stukje natuur bewaken. Probeer er samen maar eens uit te komen.

Leeg schaakbord

Opdracht:

Verdeel de groep in vieren. Elke groep gaat voor de belangen van Natuur, Landbouw, Industrie en Wonen. Ze krijgen de fiches en overleggen met elkaar hoe ze gaan spelen. De verschillende groepen mogen met elkaar samenwerken. Ze mogen daar ook in wisselen. Het gaat er niet om dat jouw groep wint, maar dat je tot een mooi evenwichtig einddoel komt. Het gaat erom dat er een leefbare wereld gaat ontstaan. De belangen botsen en je moet er uit zien te komen.

Voor de leiding:

Dit spel levert spanningen op, en heeft toezicht nodig. Het gaat om het proces, niet om het resultaat. Leg het stil als de spanning hoog oploopt. Laat de deelnemers reflecteren.

Variant:  Je kan het spel spannender maken door de kookwekker te gebruiken. Door tijdsdruk worden de deelnemers ‘agressiever’.

Lees meer

Objectles: 2. Abram en Lot - Wat is een klimaatvluchteling?


Kinderen laten beleven en nadenken over wat het betekent om een klimaatvluchteling te zijn.

Abram en Lot kunnen niet allebei blijven waar ze zijn. Er is een gebrek aan water en voeding voor hen en al hun dieren. Het gebrek zorgt ervoor dat er ruzie komt en dat een van hen moet ‘vluchten’ naar een betere plek.

Ook in onze wereld zijn er heel veel vluchtelingen die vanwege gebrek aan water en voeding moeten vluchten naar een betere plek. 

In dit idee laten we kinderen beleven en nadenken over wat het betekent om een klimaatvluchteling te zijn.

Creatief Kinderwerk objectles wat is een klimaatvluchteling bijbelverhaal abram en lot maken ruzie objectles zondagsschool kinderkerk kindernevendienst                               

DUUR:                    

10 - 15 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Proefje: 2. Abram en Lot - De oneindige chocolade reep


Leuk en eenvoudig proefje over het conflict tussen Abram en zijn neef Lot 

Abram en Lot moeten delen. Eerlijk delen is vaak moeilijk. Je hebt soms het gevoel dat de ene persoon wint en de andere persoon verliest. In dit proefje van de oneindige chocolade reep heb je geen verliezers. Je wilt zelfs een extra stukje chocolade! Of lijkt dat maar zo?

Bekertjestelefoon                               

DUUR:                    

5 - 10 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Verteltip: 2. Abram en Lot - Twee verteltips om dit verhaal zelf te vertellen


Twee verteltips om zelf het verhaal van het conflict tussen Abram en zijn neef Lot te vertellen

Met deze twee verteltips willen we je helpen om zelf het verhaal van de ruzie tussen Abram en zijn neef Lot in je klas, in de kerk, kindernevendienst, kinderkerk, zondagsschool of thuis te vertellen.

Creatief Kinderwerk kindermoment kan je goed luisteren zondagsschool kinderkerk kindernevendienst abram                               

DUUR:                    

5 - 10 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Verhaal: Abram - Abram en Lot gaan uit elkaar


Vertel het Bijbelverhaal van het conflict tussen Abram en zijn neef Lot te vertellen

Lees het verhaal voor…

Abram en Sarai hebben een heftige tijd achter de rug gehad in Egypte. Vanwege een hongersnood waren ze uit Kanaän, hun beloofde land naar Egypte gereisd. Maar daar was de farao verliefde geworden op Sarai. Wat een verhaal. Houd maar op… Als je wilt weten waar daar in Egypte tussen de farao, Sarai en Abram gebeurde, moet je dat maar een keer in de Bijbel lezen. Uiteindelijk reizen ze terug naar Kanaän en ze zijn schatrijk. Ze hebben zoveel schapen en andere dieren, dat er een nieuw probleem ontstaat. Er is te weinig gras en water voor de kuddes van Abram. Maar dat niet alleen… Ook Lot is heel rijk geworden in Egypte. Ook voor zijn kuddes is te weinig eten. Tja, ze reizen natuurlijk door een woestenij. Dit gaat niet goed.

De herders van Abram en Lot kregen steeds meer ruzie. “Dit kan niet zo langer doorgaan.”, zei Abram. Straks vallen er nog doden. We zijn toch familie van elkaar. Hij nodigde Lot uit voor een maaltijd in zijn tent. “Lot, je bent mijn geliefde neef. Je bent als een zoon voor me. Maar zo kan het niet langer. We zijn te groot geworden voor dit land. Er is te weinig voedsel. We moeten allebei onze eigen kant op gaan. En jij… jij mag als eerste kiezen.”

Lot weet niet wat hij hoort. Hij is die ruzies ook helemaal zat. En nu heeft hij zomaar het winnende lot gewonnen. Hij mag kiezen. Natuurlijk is Abram ouder dan hij. Natuurlijk zou het respectvoller zijn om Abram eerst te laten kiezen. Maar nee, hoor. Lot grijpt zijn kans. Dit winnende lot laat hij nooit meer los.

Registreer om meer te lezen...

Objectles: 2. Abram en Lot - Verdeel een chocozoen


Een eenvoudige en leuke ijsbreker over het conflict tussen Abram en zijn neef Lot

Een korte introductie op het Bijbelverhaal over het conflict tussen de herders van neef Lot en Abram, dat als doel heeft om samen iets uit het Bijbelverhaal te leren en wat tegelijkertijd nieuwsgierig maakt naar wat er nog gaat komen. 

Met een ijsbreker laat je de kinderen aan het begin van het kinderwerk op een speelse wijze kennis maken met het thema.
   

Creatief Kinderwerk kindermoment kan je goed luisteren zondagsschool kinderkerk kindernevendienst abram                               

DUUR:                    

5 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Knutsel: Daniel in de leeuwenkuil - Maak een leeuwenmasker


Een leuke knutsel over Daniel in de leeuwenkuil

Een van de bekende verhalen uit de Bijbel gaat over Daniel die door een list van zijn vijanderen in de leeuwenkuil terecht komt, maar dan gelukkig door God beschermd wordt. 

Daniel wordt in de leeuwenkuil gegooid, maar de leeuwen zijn heel vriendelijk voor hem. Vandaar ook deze vriendelijke leeuwenmasker. Kan jij een masker voor jezelf maken?

leeuwenmasker

Wat heb je nodig?

- A4 werkbladen op stevig papier (dat je hieronder kunt uitprinten)
- een papier bord
- schaar
- viltstiften of kleurpotloden
- lijm
- verf en kwasten
- ijslollystokje

Wat gaan we doen?

Registreer om meer te lezen...

Objectles: 2. Abram en Lot - Eerlijk zullen we alles delen?


Een eenvoudig en leuk kindermoment over het conflict tussen Abram en zijn neef Lot

Een korte introductie op het Bijbelverhaal over het conflict tussen de herders van neef Lot en Abram, dat als doel heeft om samen iets uit het Bijbelverhaal te leren en wat tegelijkertijd nieuwsgierig maakt naar wat er nog gaat komen. 
   

Creatief Kinderwerk kindermoment kan je goed luisteren zondagsschool kinderkerk kindernevendienst abram                               

DUUR:                    

5 minuten

DOWNLOAD:

Registreer om meer te lezen...

Spel: Daniel in de leeuwenkuil - In de prullenbak


Een leuk spel over Daniel in de leeuwenkuil

Een van de bekende verhalen uit de Bijbel gaat over Daniel die door een list van zijn vijanderen in de leeuwenkuil terecht komt, maar dan gelukkig door God beschermd wordt. 

leeuwenmasker

Wat heb je nodig?

- proppen papier
- prullenbak

Wat gaan we doen?

Maak van krantenpapier of ander papier allemaal proppen. Van welke afstand kan jij nog steeds deze proppen in een prullenbak gooien?

 

Knutsel: Daniel in de leeuwenkuil - Kleurplaat


Een leuke kleurplaat en puzzel over Daniel in de leeuwenkuil

Een van de bekende verhalen uit de Bijbel gaat over Daniel die door een list van zijn vijanderen in de leeuwenkuil terecht komt, maar dan gelukkig door God beschermd wordt. 

Maak je eigen puzzel. Kleur eerst de kleurplaat in en knip daarna alle puzzelstukjes uit. Nu heb jij je eigen ‘Daniel in de leeuwenkuil’ puzzel.

dan 1

Wat heb je nodig?

- kleurplaat die je hier kunt downloaden
- viltstiften of kleurpotloden


Met toestemming overgenomen van www.craftingthewordofgod.com

Knutsel: Daniel en de letters op de muur - Geheime woorden met kaarsvet


Een leuke knutsel met kaarsvet over Daniel die het handschrift op de muur uitlegt

Een van de bekende verhalen uit de Bijbel gaat over koning Belsazar die een groot feest geeft. Er verschijnt een handschrift op de muur: MENE, MENE, TEKEL en PARSIN.  Daniel wordt erbij geroepen en legt uit wat het betekent.

Schrijven met kaarsvet

Heb jij weleens geprobeerd om geheime letters te maken? Een van de manieren om dit te doen, is met kaarsvet. Je neemt een kaars en schrijft met deze kaars op een vel papier. De letters die je hebt geschreven, kan je nu heel moeilijk zien. Maar als je er met een kwast met waterverf overheen gaat, zie je ze ineens heel duidelijk.

Hoe kan dat? Waterverf blijft niet plakken op kaarsvet en daardoor krijg je witte letters in jouw schilderij.

Kleur de kleurplaat in en schrijf met kaarsvet een aantal woorden op de muur. Ga met waterverf erover heen en laat de koning jouw woorden ontdekken.

Wat heb je nodig?

- kleurplaat die je hier kunt downloaden
- witte kaars / waxinelichtje
- waterverf en kwast
- viltstiften of kleurpotloden

Wat gaan we doen?

Print het werkblad uit. Kleur de kleurplaat in.

Schrijf met een witte kaars of waxinelichtje woorden op jouw tekening.

Ga met een kwast met waterverf over de woorden die je hebt geschreven. Komen ze ineens op de muur tevoorschijn?


Met toestemming overgenomen van www.craftingthewordofgod.com

Spel: Daniel en de letters op de muur - Op een been staan


Een leuk en eenvoudig spel over Daniel die het handschrift op de muur uitlegt

Een van de bekende verhalen uit de Bijbel gaat over koning Belsazar die een groot feest geeft. Er verschijnt een handschrift op de muur: MENE, MENE, TEKEL en PARSIN.  Daniel wordt erbij geroepen en legt uit wat het betekent.

De koning werd gewogen als een weegschaal, maar viel om.

spel op een been staan

Wat gaan we doen?

Opdracht:
Hoe lang kan jij op één been blijven staan?

Vragen:
- Is het gemakkelijker op je linkerbeen of rechterbeen?
- Kan jij door je knieën gaan als je op één been staat?
- Kan jij iets overgooien naar elkaar op één been?

Knutsel: Daniel en de letters op de muur - Kleurplaat


Een leuke kleurplaat over Daniel die het handschrift op de muur uitlegt

Een van de bekende verhalen uit de Bijbel gaat over koning Belsazar die een groot feest geeft. Er verschijnt een handschrift op de muur: MENE, MENE, TEKEL en PARSIN.  Daniel wordt erbij geroepen en legt uit wat het betekent.

dan 1

De koning begrijpt niks van de woorden op de muur. Gelukkig kan Daniel deze woorden uitleggen. Kan jij de tekening mooi inkleuren?

Wat heb je nodig?

- kleurplaat die je hier kunt downloaden
- viltstiften of kleurpotloden


Met toestemming overgenomen van www.craftingthewordofgod.com

Knutsel: Daniels vrienden buigen niet - Maak een spinner


Een leuke knutsel over Daniels vrienden die door God in de oven beschermd worden

Een van de bekendste verhalen uit de Bijbel gaat over de drie vrienden van Daniel: Sadrach, Mesach en Abednego. Zij weigeren te buigen voor het gouden beeld van koning Nebukadnezer. HIj laat hen in de vurige oven gooien, maar een engel van God is bij hen en redt hen. 

spinner

Dit is een hele leuke knutselactiviteit, waarbij je de spinner snel laat ronddraaien en het net lijkt of de drie vrienden met de engel in het vuur staan.

Wat heb je nodig?

- A4 werkblad op stevig papier (dat je hieronder kunt downloaden)
- potlood of een stokje
- schaar
- viltstiften of kleurpotloden
- lijm

Wat gaan we doen?

Registreer om meer te lezen...