Veelgestelde vragen

Wie zit er achter Creatief Kinderwerk?

ThijsCreatief Kinderwerk is een initiatief van Matthijs Vlaardingerbroek. Matthijs is al bijna dertig jaar betrokken bij christelijk kinderwerk en heeft in al die jaren een heel archief aan creatieve ideeën verzameld. Vanuit een verlangen om deze ideeën met andere kinderwerkers te delen, is Creatief Kinderwerk ontstaan. Naast alle ideeën van Matthijs zijn er meerdere mensen die belangeloos hun ideeën voor Creatief Kinderwerk beschikbaar stellen. Dank jullie wel hiervoor!

Momenteel staat Matthijs als kinderwerker niet voor een vaste groep. Hij reist door het hele land en verzorgt jaarlijks honderden (christelijke) voorstellingen in kerken, gezinsdiensten, vakantiebijbelweken en christelijke basisscholen.

Voor meer informatie over zijn voorstellingen kijk op www.kinderoptreden.nl

Wat is de visie achter Creatief Kinderwerk?

Geloven is als het leven: een enorm avontuur. Verrassend, ontroerend, uitdagend, soms saai, soms wispelturig. Je weet dat je onderweg bent, maar waarheen is lang niet altijd duidelijk. Toch? Dan is het soms prettig om een reisgenoot te hebben.

Iemand die je even bemoedigt, inspireert. Iemand die langszij komt en je naar een hoge bergtop leidt. Iemand die je door het dal heen helpt waarin vragen en twijfels op je nek zitten. Iemand die, als het moet, een vastgeroest hekje omver trapt, zodat jij verder kan op jouw reis.

Zo iemand ben jij voor de kinderen met wie je werkt!
Zo iemand willen wij graag voor jou zijn!

Wij vinden het een feest om mede-kinderwerkers met goede moed verder op pad te helpen. 
Als jij met nieuwe inzichten, geïnspireerd of aangesterkt en met zicht op de volgende stappen, je neus in de wind mag steken, op naar de rest van jouw avontuur!Wat is precies een kindermoment?

Een kindermoment is een element binnen een zondagse (kerk)dienst waarin met name de kinderen centraal staan. Het neemt ongeveer 5 tot 8 minuten in beslag en komt echt tot zijn recht als de inhoud van het kindermoment gekoppeld is aan het thema van de dienst, van het kinderwerk die ochtend of van de preek.

Op Creatief Kinderwerk vind je meer dan honderd creatieve kindermomenten die je kunt inzetten of aanpassen aan het thema van de dienst.

Wat houdt 'Creatief gebed' in?

Hoe helpen we kinderen (maar ook volwassenen) om echt met God te communiceren? Vanuit deze vraag is Matthijs Vlaardingerbroek op zoek gegaan naar vormen van bidden die verder gaan dan ‘laten we onze handen vouwen en onze ogen dichtdoen’. Vormen van bidden waarin we zoveel mogelijk zintuigen gebruiken en waar zoveel mogelijk kinderen actief aan kunnen deelnemen. Je kunt via deze link meer dan 125 creatieve gebedsideeën op Creatief Kinderwerk vinden.

Hoe kan ik het beste zoeken op de site?

Er zijn drie manieren van zoeken:

1. De grofste manier van zoeken is door gebruik te maken van de bovenbalk. Hier vind je alle 500+ ideeën, alle ideeën voor kindermomenten en alle creatief gebed ideeën.

2. Een verfijnde manier van zoeken is door de zijbalk te gebruiken. Hier vind je een dertigtal categorieën waar je uit kunt kiezen.

3. Als je specifiek op een Bijbelse persoon, thema, vers of woord wilt zoeken, kan je het best gebruik maken van de groene zoekfunctie rechtsboven aan de pagina.
Waarom zie ik de rest van de artikelen niet?

Om de rest van de artikelen te zien, moet je inloggen op Creatief Kinderwerk. Dit kan zowel met een individueel abonnement voor 29 euro op jaarbasis of met een groepsabonnement voor 99 euro op jaarbasis.

Zodra je ingelogd bent, is de gehele inhoud van de site zichtbaar voor je.Als ik geen lid ben, kan ik dan geen enkel idee meer inzien?

Nee hoor! Op de Home paginja zie je altijd drie gratis video's.

Daarnaast hebben een stuk of vijftien van onze 'beste' ideeën gratis op de site geplaatst, zodat je een indruk kunt krijgen van de ideeën die we aanbieden. 

Via de categorie 'Gratis idee' kan je in één keer al deze ideeën vinden.

Hoe word ik lid van Creatief Kinderwerk?

Je aanmelden voor een lidmaatschap van Creatief Kinderwerk is heel eenvoudig. Via de 'Word lid' button kies je een van de twee abonnementen; het individuele abonnement en het groepsabonnement.

Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld en via Ideal hebt betaald, heb je binnen een paar minuten voor een jaar lang toegang tot alle ideeën. Dit geldt zowel voor de bestaande 6000+ ideeën, als voor de honderd(en) gloednieuwe ideeën die er jaarlijks bijkomen. 


Kan ik vanuit België ook lid worden?

Ja hoor, je kunt alleen niet met Ideal betalen. Als je ons een mail stuurt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan maken we je nog dezelfde dag lid en kan je later via de bank een betaling aan ons overmaken.

Wat is het verschil tussen een individueel lidmaatschap en een groepslidmaatschap?

Een individueel lidmaatschap kost 29 euro per jaar en is geldig voor een individu of een gezin.

Een groepslidmaatschap kost 99 euro per jaar. Hiermee kan een kerk of een gemeente en een basisschool alle kinderwerkers en leerkrachten onbeperkt toegang geven tot de ideeën op Creatief Kinderwerk.Waarom is Creatief Kinderwerk niet meer gratis?

Creatief Kinderwerk is ooit als een uit de hand gelopen passie van Matthijs Vlaardingerbroek begonnen. Vanuit een verlangen om zijn creativiteit met andere kinderwerkers te delen, is hij ideeën voor kinderwerk gaan publiceren. Nu 500+ ideeën en duizenden uren van zijn eigen tijd verder, groeide de vraag naar zowel een professionalisering als een uitbreiding van de huidige site.

Als gevolg hiervan is het bedrijf Comyoo gevraagd om een nieuwe site voor Creatief Kinderwerk te bouwen. Daarnaast heeft Matthijs het afgelopen jaar alle vierhonderd bestaande ideeën vernieuwd en naar 600+ ideeën uitgebreid. Als tegemoetkoming voor alle kosten en de duizenden uren die in dit initiatief geïnvesteerd worden, vragen we van alle gebruikers een kleine jaarlijkse bijdrage.

Jullie bijdrage creëert de mogelijkheid om Creatief Kinderwerk uit te laten groeien naar dé werktafel van christelijke kinderwerk met een werkinhoud van meer dan duizend creatieve kinderwerk ideeën.

Hierdoor beschikken honderden kinderwerkers over alle tools en ingrediënten om er een krachtig en kleurrijk kinderwerk van te maken! En vele, vele kinderen mee te nemen in het avontuur van geloven!

Hoe werkt een groepslidmaatschap?

Binnen een groepslidmaatschap delen alle kinderwerkers of leerkrachten dezelfde inlognaam en hetzelfde wachtwoord, zodat iedereen wanneer hij/zij wil onbeperkt van de site gebruik kan maken.

 

Hoe kan ik mijn lidmaatschap vernieuwen?

Een aantal weken voordat jouw lidmaatschap afloopt, krijg je een mail met de vraag of je je abonnement wilt vernieuwen. Bij een verlenging van een abonnement krijg je een korting van 14%.Krijg ik korting als ik mijn abonnement na een jaar vernieuw?

Jazeker! Een eerste jaar abonnement op Creatief Kinderwerk op individuele basis kost 29 euro per jaar. De hierop volgende jaren gaat het abonnement naar 25 euro per jaar.

De prijs van een groepsabonnement blijft hetzelfde.

Hoe vaak worden er nieuwe ideeën op de site geplaatst?

Jaarlijks komen er tussen de honderd en honderdvijftig nieuwe ideeën bij. Wat kan ik het komende jaar allemaal nog voor ideeën verwachten?

Vanaf 2016 willen we meer gaan werken met demonstratie- en instructievideo’s van Matthijs Vlaardingerbroek. Korte, krachtige filmpjes die inspireren en kinderwerkers de tools geven om hier ook zelf mee aan de slag te gaan, zoals de filmpjes die je op de Home pagina ziet.Hoe kan ik mij uitschrijven als lid?

Je hoeft je niet uit te schrijven. Na een jaar vervalt je abonnement automatisch. Een paar weken hiervoor ontvang je een mail met de vraag of je het abonnement wilt verlengen.

Wat stopt mij om mijn persoonlijke inloggegevens met andere kinderwerkers of leerkrachten te delen?

Technisch gezien kan dat heel gemakkelijk. Toch zouden we je willen vragen om dit niet te doen. Misschien kan je andere kinderwerkers of collega’s stimuleren om zelf een abonnement te nemen of samen voor een groepsabonnement te kiezen.