Knutsel: Kerst - Glow in the dark


Een ‘verlichtende’ knutselactiviteit of hoop en Gods licht in de wereld

Ken je ‘Glow in the dark’ tape? Zo niet, dan moet je het even googlen en als je dan toch bezig bent, schaf dan gelijk even een ‘blacklight lamp’ aan voor een extra gaaf effect!

Dit idee past bij de toewijding van Jezus in de tempel. In Lukas 2 lezen we over de ontmoeting tussen Simeon en Jozef en Maria. Simeon, de oudere man, roept dan uit dat hij nu klaar is om te sterven, omdat hij met zijn eigen ogen gezien heeft hoe God alle volken gaat redden. Hoe Jezus als licht geopenbaard gaat worden aan de heidenen tot eer van het volk Israel. (Lukas 2: 29-32)

Glow in the dark gebedsidee knutselidee kinderen. voor geloofsoverdracht zondagsschool kindernevendienst de klas christelijk onderwijs Bijbelles jeugdwerk in de kerk catechisatie kinderkerk


Simeon herkent Jezus hier als de redder die licht komt brengen in donkere situaties en die mensen de weg zal laten zien in alle duisternis in hen en om hen heen.

Deze verwerking is zowel een knutsel- als een creatief gebedsidee. Je kunt het gebruiken om kinderen te laten reflecteren dat God altijd bij je is, ook al lijkt het alsof het allemaal duister, donker en heel moeilijk is. Je kunt het dus ook goed gebruiken bij thema’s, zoals:

- Gods aanwezigheid in ons leven
- Gods bescherming
- Daniel in de leeuwenkuil
- vrienden van Daniel in de vurige oven
- Mozes en het volk bij de Rode Zee
- Paulus en Saulus in de gevangenis

Deze verwerking is zowel een knutsel- als een creatief gebedsidee. Ideaal voor tijdens een kindermoment in de dienst, binnen het onderwijs in de klas of tijdens een zondagsschool of kindernevendienst programma.

Wat heb je nodig:

- gekleurd papier
- stiften
- glow in the dark tape
- scharen
- eventueel een black light (voor een extra gaaf effect!)

Wat je doet:

Tags: Kindermoment (tijdens de dienst), Kerst / Kerstmis, Knutselen, Licht / Donker, Advent