Spel: Hemelvaart, geschikt voor (gedeeltelijk) buiten

Gebruik al je zintuigen in de zoektocht naar de betekenis van Hemelvaart

Via mijn vrienden van Urban Expression in Amersfoort kreeg ik dit mooie idee, waarin je kinderen meeneemt in een ontdekkingstoch over de betekenis van Hemelvaart. Een activiteit waarin je zelfs een Jezus ballon-pop naar de hemel laat gaan. Heel goed bruikbaar in een missionaire setting, maar natuurlijk ook gewoon in het kinderwerk in een kerk. 

 hemelvaart4

Voorbereiden:

- Van ballonnen een “Jezus” maken: 2x normale ballon gevuld met helium. Je kunt gevulde ballonnen kopen bij een feestwinkel of een helium patroon kopen om zelf ballonnen op te blazen. (Let op, normale ballonnen werken maar 4 of 5 uur op helium, lopen snel leeg)  en 2x vouwballon voor armen en benen. Deze doen we in een grote doos.

- Een bordje maken met de tekst: Ook al kunnen jullie mij niet meer zien, ik zal jullie nooit verlaten, nee nooit. Ik zal bij jullie zijn, altijd en eeuwig! Uitgeprint op 2 x A4 en op een stuk laminaat geplakt.

- Knutselmateriaal om verrekijker te maken. Dik papier, nietmachines en lintjes.

- Visdraad

In welke situatie kan je dit idee gebruiken?

kliederkerk, gezinsdienst, aanbiddingsdienst, thuis, zondagsschool les, kindernevendienst, vakantiebijbelweek, kinderkerk, catacheseles, in de klas van een christelijke basisschool, godsdienstles

Bekijk het idee hieronder...

Tags: Jezus (Messias / Zoon van God), Spellen / Spelvormen, Hemelvaart