Verhaal: Elisa - Het beleg en hongersnood in Samaria

Korte uitleg: 
In mijn boek 'Van kikker tot prins' vertel ik het verhaal over de belegering en hongersnood in Samaria verteld vanuit de ogen van de adjudant van de koning. Een mooi verhaal om na te vertellen...

Thema's: 
Hongersnood in Samaria, profeet Elisa, vertrouwen op God, wanhoop

Bijbeltekst:
2 Koningen 6:24 tot 2 Koningen 7:20

honger


Deel van het verhaal:

“...Maar ja, niks zo wispelturig als een hongerige, wanhopige koning! De beul was net met zijn geslepen bijl op weg naar het huis van Elisa om zijn scheiding te bewerkstelligen, of de koning kreeg wroeging en trok mij mee om de beul helaas op tijd te laten stoppen. Het zou toch niet zo zijn dat Elisa weer de dans zou ontspringen.

Mooie, maar lege woorden van de ‘profeet’…

“Oh Sire, morgen gaat een scheppel bloem voor een sikkel en twee scheppels gerst voor een sikkel”

Ha, wat een grap! Als adjudant van de koning weet ik wanneer iemand zijn hachje probeert te redden. Ik had wel meer van die nep-profeten gehoord. Verontwaardigd duwde ik Elisa omver en riep met al mijn boosheid: “Luister, al maakt de Ene sluizen in de hemelen, zal dit woord dan geschieden?” Elisa keek mij met een vreemde blik aan. Ik zag een droefheid die ik niet kon plaatsen. Toen volgden de woorden waardoor ik vannacht geen oog heb dichtgedaan. “Zie, je zult het met je eigen ogen zien, maar je zult daarvan niet eten!”

------------------------------------------

Wil je het hele verhaal lezen of door vertellen, download het verhaal hieronder....

Tags: Verhalen: Oude Testament, Bijbelse personen OT