Verhaal: Jozef - De droom van de farao


Een schetsbordverhaal over de farao die twee vreemde dromen heeft

Van dit verhaal is een schetsbordverhaal gemaakt. Dit is tekenen of schilderen terwijl je vertelt. Dit kan heel eenvoudig aan de hand van de volgende aanwijzingen. De kinderen vinden het prachtig! Natuurlijk kunt u het ook gewoon vertellen.

De geboorte van Samuel een schetsbordverhaal voor kinderen

Benodigdheden:

- een stuk behangpapier
- verschillende kleuren waterverf uit een tubetje/fles
- penselen.waterverf uit een tubetje/fles 
- of verschillende kleuren krijtjes.

Stukje van het verhaal:

"Het is nacht, het is stil. Iedereen ligt te slapen. Jozef in de gevangenis, maar ook (teken Farao) Farao in zijn bed in het paleis. Maar wat is dat?

Farao staat bij de (teken het water) rivier de Nijl. Hij ziet een (teken de koe) een koe uit het water komen. Nee, niet één koe maar (teken de streepjes terwijl je telt) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 koeien! Zeven mooie, dikke vette koeien. Aan de kant van de rivier gaan ze lekker gras eten. Maar dan komt er nog iets uit het water. Wat is dat? Farao kijkt nog eens goed. Hij ziet nog een (teken de magere koe) koe uit het water komen. Maar deze koe is lelijk en mager. Het is er niet één, maar het zijn er ook zeven! De magere koeien lopen naar de mooie, vette koeien en eten ze zomaar op! En ze blijven mager en lelijk.

‘Huh!!’ Farao schiet wakker. Dit was een (maak het woord ‘droom’ af) droom! ‘Oh’, denkt Farao, ‘Wat een akelige droom, bah.’

Download:

Hieronder vind je een nieuw schetsbordverhaal van Ellen Zuijdwegt uit Genesis 41. Dit verhaal is al eerder in de werkwijze 'Vertel het maar' gepubliceerd.

Tags: Verhalen: Schetsbord, Verhalen: Oude Testament, Bijbelse personen OT