Verhaal: Kerst - Gods trouw aan zondige mensen


Een adventverhaal over Micha 7

"‘Broem, broem, aan de kant!’ Bram racet met zijn fiets over het fietspad. Hij rijdt zo hard als hij kan.‘Broem, broem, aan de kant!’ Bram racet met zijn fiets over het fietspad. Hij rijdt zo hard als hij kan.Het gaat práchtig.

Gisteren was Bram jarig. Hij werd 5 jaar. Hij heeft een nieuwe fiets gekregen.Een mooie hoor. Hij is blauw en geel en heeft zwarte strepen. Hij kan er super hard op.Mama heeft gezegd dat hij nog voorzichtig moet doen, niet te hard rijden, want hij kan nog niet precies met zijn voeten op de grond komen als hij stil staat.Maar Bram luistert niet. Nee, hoor, het gaat prima zo. Hij doet wat hij zelf wilt.

Het fietspad is lang en er liggen mooie gladde tegels.‘Broem, broem! Daar kom ik aan!’

Bram gaat nog harder rijden.Aan het eind van het fietspad komt de bocht. Maar Bram rijdt zó hard dat hij de bocht niet goed kan nemen. Hij komt met zijn voorwiel in het gras langs het fietspad. Hij begint te slingeren, zijn voet glijdt van de trapper, zijn stuur gaat scheef en BOEM!....Bram rolt over het gras, de fiets glijdt over de tegels van het fietspad en knalt tegen een paaltje.

Wat is Bram geschrokken! Hij heeft zich gelukkig geen pijn gedaan, want hij viel in het gras.Snel staat Bram op en loopt naar zijn fiets.Maar oh, zijn nieuwe fiets! Het stuur staat helemaal scheef, er is een spaak kapot en er zit een lelijke kras in de lak. Een heel stuk van de zwarte streep is er af.Bram begint te huilen. Zijn fiets, zijn mooie fiets is kapot! En hij was zo mooi!"

 

Pilatus laat Barabbas vrij een meespeelverhaal voor zondagsschool kindernevendienst kinderkerk of in de klas basisonderwijs


Hieronder vind je een mooi nieuw schetsbordverhaal van Ellen Zuijdwegt uit Micha 7:1-7 en 18-20. Dit verhaal is al eerder in de werkwijze 'Vertel het maar' gepubliceerd.

Tags: Kerst / Kerstmis, Verhalen: Schetsbord, Verhalen: Vrij verhaal, Advent