Toneelstuk: Pasen: De Rechtbank


Een toneelstuk over Pasen en God die ons vrij spreekt

In dit toneelstuk van Ellen Zuijdwegt wordt er een rechtbankscene uitgespeeld, waarin iemand die schuldig is alsnog vrijkomt, omdat iemand anders zijn schuld heeft betaald:

Bij deze sketch zit een trucje: Rood op Rood wordt Wit.
Een tekst geschreven met een roze stift is niet meer te lezen als er rood cellofaanplastic voor gehouden wordt. Probeer het eerst even uit. Soms heb je een lichtere roze stift nodig.

Sketch
Op een stoel achter een tafel zit de rechter. Hij heeft een ordner met papieren bij zich. Naast hem staat de schrijver. De schrijver heeft de roze stift. Er hangt een groot papier op waar hij de aanklachten op kan schrijven.

De rechter roept:
Laat de verdachte binnenkomen. De bewaker met de verdachte komt binnen. Ze blijven voor de rechter staan. De verdachte houdt het hoofd gebogen, is terneergeslagen. (Onder zijn cape heeft hij een rood stuk cellofaanpapier. Dit is niet te zien.) De bewaker houdt de verdachte vast bij de arm.

De rechtbank een toneelstukje voor en meer kinderen rondom Pasen


Hieronder vind je een leuk toneelstuk van Ellen Zuijdwegt. Je kunt het dowloaden als een Word-bestand, zodat je het zelf kunt bewerken.

Tags: Pasen - Goede Vrijdag, Script / Toneelstuk, Genade, Gods liefde, Vergeving - geven / ontvangen