Spel: Sint - Het wonder van Myra en het schoenenspel

Korte uitleg:
In de onderstaande video vertel ik al vragen stellende over de geschiedenis van de echte Sint Nicolaas die rond 300 na Christus in het Turkse Myra leefde. Op een avond komt hij langs een huis van een arme man die drie dochters had. Deze dochters konden niet trouwen, omdat hun arme vader geen bruidschat kon betalen. Sint Nicolaas heeft toen drie gouden munten door een raam naar binnen gegooid. Hij deed dit omdat hij de woorden van Jezus naleefde: "Het is beter te geven dan te ontvangen!" 

goudchocolade

Deze gouden munten landden alle drie in een van de meisjes schoenen. Dat is het wonder van Sint Nicolaas, waardoor hij o.a. later heilig verklaard is.

Waarschijnlijk zijn er kinderen die denken: "Oh, maar dan kan ik ook wel." Op de grond komen drie schoenen te staan en deze kinderen krijgen allemaal een gouden chocolademunt.  Maar is dat wel zo gemakkelijk?

Thema's:
Sinterklaas, ontvangen en geven

Bijbeltekst:
"In alles heb ik u laten zien dat men zo, door hard te werken, de zwakken moet helpen, gedachtig de woorden van de Heer Jezus, die zelf heeft gezegd: “Het is zaliger te geven dan te ontvangen.”  Handelingen 20: 35

Video:
Bekijk de video hieronder...

Tags: Spellen / Spelvormen, Stelen / Geven, Sinterklaas