Knutsel: Pinkstervlammen met een slacentrifuge

Korte uitleg:
Dit is een leuke en mooie activiteit om met de kinderen (en de volwassenen) stil te staan bij de uitstorting van de Heilige Geest.

358.4

Thema’s:
Heilige Geest, Pinksteren

Te gebruiken voor:
kindermoment tijdens de dienst, creatief kinderwerk, verwerking van onderwijs over Pinksteren en de kracht van de Heilige Geest

Bijbeltekst:
"Toen de dag van Pinksteren aanbrak, waren zij allen op één plaats bijeen. Plotseling kwam er uit de hemel een geraas alsof er een hevige wind opstak, en het vulde heel het huis waar zij waren. Er verschenen hun vurige tongen, die zich verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten.” (Handelingen 2: 1-3)

Leeftijd:
4 t/m 88 jaar

 

Omschrijving:
Zet een papieren bord aan de onderkant van de sla centrifuge en spuit er wat verf op. Doe de deksel op de slacentrifuge en draaien maar!

358.1

  

358.2


358.3


Je hebt maar een paar seconden nodig en dan krijg je dit… Als je het bord beter balanceert op de bodem van de slacentrifuge dan krijg je een meer even patroon dan te zien is op het bovenstaande plaatje.


358.7


Sommige sites raden aan om een beetje haargel aan het verfmengsel toe te voegen. Hierdoor wordt de verf inderdaad wat natter en spreidt het zich beter. Experimenteer en kijk wat voor jou het beste werkt.

Nadenk- en gebedsideeën:

- Het geluid en het draaien van de slacentrifuge doen denken aan het geluid van de krachtige wind die bij de discipelen kwam tijdens Pinksteren. De ‘vlammen’ doen denken aan de tongen van vuur. Zo is deze bezigheid een geweldige visuele en kinesthetische manier om het verhaal van Pinksteren te vertellen!

- Vraag de kinderen of zij mensen kennen die gevuld moeten worden met de Heilige Geest. Misschien zijn zij dit wel zelf. Schrijf de naam van dit persoon op het versierde bord. Geef dit bord een mooi plekje als herinnering om voor die persoon te bidden.

Met toestemming overgenomen van Mina Munns en haar site Flame Creatieve Kids.

Benodigdheden:
- een slacentrifuge
- rode, geel en oranje verf
- kleine papieren borden
- haargel (optioneel)

 

Tags: Kindermoment (tijdens de dienst), Knutselen, Heilige Geest , Pinksteren, 'Gratis' ideeën