Proefje: Crayons smelten - Het lichaam van Christus

Korte uitleg:
Een geweldig leuk idee om met crayons prachtige gekleurde figuren te maken. Zo wordt de kleurrijke kant van de kerk / gemeente heel goed zichtbaar!

331.2

Thema’s:
Eenheid en diversiteit binnen de kerk / gemeente

Te gebruiken voor:
kindermoment tijdens de dienst, creatief kinderwerk, verwerking van onderwijs over het Lichaam van Christus

Bijbeltekst:
"Ons lichaam met zijn vele delen vormt één geheel, en alle lichaamsdelen, hoe vele ook, zijn samen één lichaam; zo is het ook met Christus. (1 Korintiers 12:12) 

Leeftijd:
8 t/m 88 jaar

 

Omschrijving:
Je neemt een silicone vorm met mensenvormen, hoewel elke vorm goed werkt. Silicone laat geen rotzooi achter, hoewel je hem beter niet meer kunt gebruiken voor bakken!


331.1

Breek of snijd de crayons in kleine stukjes en laat de kinderen verschillende kleuren in de vormen doen. Doe ze niet te vol, anders overstromen ze!


331.2

Vertel dat de verschillende kleuren staan voor de verschillende talenten en gaven die verschillende mensen binnen de kerk hebben. Kinderen mogen specifieke kleuren kiezen die iets weergeven van wat zij welke van sommige mensen.

Plaats de silicone vorm in een voorverhitte oven op ongeveer 200 graden en bak het voor 5 tot 8 minuten. Houd een oogje op het smeltproces. Als alles gesmolten lijkt, neem dan de vorm uit de oven en laat het koelen.


331.3

Als de vorm afgekoeld is, kan je de gesmolten mannetjes uit de vorm duwen!
Elk kind kan zijn mannetje nemen en zien dat de kleuren die ooit op zich zelf stonden nu gevormd zijn in een eenheid. Deze kleuren kunnen niet meer uit elkaar gehaald worden zonder grove schade. Je kunt nog steeds elke kleur zien, maar nu zijn deze sterk verbonden aan de andere kleuren.

Vertel over het lichaam van Christus (1 Corinthiers 12: 12-31) en hoe wij samen met onze gaven en talenten toch één lichaam vormen. Alle individuele delen kan je nog steeds zien. Elk deel is even belangrijk en samen vormen wij toch één lichaam. Mooi, he!

Met toestemming overgenomen van Mina Munns en haar site Flame Creatieve Kids.

Benodigdheden:
 - silicone vorm
- diverse kleuren crayons
- oven

 

Tags: Kindermoment (tijdens de dienst), 'Gratis' ideeën , Kerk-zijn, Lichaam van Christus, Proefjes, Teambuilding / Eenheid