• 2
  • 83
  • 4
  • 95
  • 6
  • 7

Werkboek: Missionaire buurtfeesten

Korte uitleg:
Het boekje dat je hieronder kunt downloaden en de verdere ideeën voor missionaire wijkfeesten, die je hier op de site vindt, zijn het resultaat van een afstudeerproject. Als studenten Godsdienst Pastoraal Werk hebben Eva de Ruijter en Ian Scheele onderzoek gedaan naar hoe ze het beste missionaire buurtfeesten kunnen organiseren en vieren in Spoorwijk, Den Haag. Ze hebben dit gedaan in opdracht van wijkgemeente In de Praktijk. Veel voorbeelden die ze gebruiken komen dan ook uit de context van Spoorwijk. Op basis van het onderzoek hebben ze deze methodiek geschreven. Ze hopen met dit product andere kerken tot inspiratie te zijn om ook uit te reiken naar de wijk waarin ze staan..

320


“Dit betekent niet dat de methode alleen binnen de aandachtswijken van de grote steden toe te passen is. Dit boekje is geschreven voor missionair werkers, kerkelijk werkers, werkgroepen en andere enthousiastelingen die met hun kerk meer in hun wijk betrokken willen zijn. We zouden graag zien dat ook dorpen en vinexwijken feesten krijgen waar mensen het geloof met elkaar delen! Als je de methode in een andere context wilt toepassen, zul je je doelgroep goed moeten leren kennen om te ontdekken wat bij hen past. Wij geloven dat feesten een universeel middel kunnen zijn om mensen samen te binden en om echt contact te maken. Gebruik deze methode dus in je voordeel en haal er ideeën uit om je medemensen te leren kennen en hen te laten zien waarom het leven een feest kan zijn.”

Thema’s:
Introductie tot missionaire wijkfeesten

Te gebruiken voor:
missionair wijkfeest

Bijbeltekst: 
"Op de derde dag was er een bruiloft in Kana, in Galilea. De moeder van Jezus was er, en ook Jezus en zijn leerlingen waren op de bruiloft uitgenodigd.”  (Johannes 2: 1,2 )

Leeftijd:
4 t/m 88 jaar

Downloaden:
Hieronder kun je het draaiboek downloaden...

Tags: Werkboeken (download), Methodiek: Missionaire feesten