Toneelstuk: Kerst - Een profetie komt uit


Een kerstspel voor scholen en kerken

Elly Monster van ICF Wageningen heeft voor de kinderen van 10 tot en met 13 jaar in haar kerk een kerstspel geschreven. Hier vind je haar uitleg:

"Het verhaal gaat over een paar rabbi's in oosterse kleren die bevraagd worden door een paar kinderen uit deze tijd. De profeet Micha komt er ook in voor en die ziet er ook uit als een profeet en mag zijn rol evt. van een boekrol, gemaakt met 2 deegrollers voorlezen. Na Micha kan je het verhaal laten stoppen, maar wij hebben de link met het boek Ruth gemaakt omdat dat in advent met de kinderen behandeld was.

Aan het einde delen de kinderen aan elke kerkganger een boekrolletje uit met daarop de woorden van de profetie van Micha 5:1-5. Met een voetnoot achter terugkeren naar hun eigen land heb ik vermeld: 'Sinds 1948 zijn er 3.300.000 joodse mensen naar Israël geëmigreerd vanuit de hele wereld.'

Een profetie komt uit kerstspel voor scholen en kerken

Ik heb satestokjes van Action gebruikt voor de boekrolletjes. de tekst van Micha staat binnenin. Het aantal rabbi's kan je varieren en ook het aantal kinderen."

Je kunt hier het script van het toneelstuk downloaden:

Download:  Kerstspel scholen en kerken.pdf  

 
Foto Bijbelrol knutselen

Tags: Kerst / Kerstmis, Script / Toneelstuk, 'Gratis' ideeën , Advent