Verhaal: Kerst - Magiërs uit het Oosten


Een schetsbordverhaal voor Kerst

Van dit verhaal is een schetsbordverhaal gemaakt Kopie van Bouw een MUUR 1. Dit is tekenen of schilderen terwijl je vertelt. Dit kan heel eenvoudig aan de hand van de volgende aanwijzingen. De kinderen vinden het prachtig! Natuurlijk kunt u het ook gewoon vertellen.

Benodigdheden:

Een stuk behangpapier, verschillende kleuren waterverf uit een tubetje/fles, penselen. óf een tekenbord en verschillende kleuren krijtjes.

Begin van het verhaal:

(teken de mensen van Jeruzalem terwijl je verder vertelt) Het is druk in de stad. Er lopen veel mensen op straat. Ze hebben van alles te doen. Maar kijk wat is dat? (teken het oog van de kameel)
Een kameel, en nog een paar. (Teken de Wijzen terwijl je verder vertelt) Deftige mannen in prachtige kleren lopen voor de kamelen. Ze zien er anders uit dan de mensen uit de stad. Je kunt aan hun kleren zien dat ze uit een ander land komen. Ze houden de kamelen vast aan het (teken het touw) touw. Hier in de drukke stad kunnen ze er beter niet op zitten.
Deze deftige mannen zijn in de stad (maak het woord ‘Jeruzalem’ af) Jeruzalem.
Ze komen helemaal uit het Oosten en hebben een heel lange reis gemaakt.
Ze lopen naar de mensen in de straat.
‘Meneer’, zegt een van de deftige mannen tegen de man die dichtbij staat, ‘Weet u waar de koning van de Joden geboren is?’
‘Huh’, (teken het vraagteken boven het hoofd) De man weet niet wat hij hoort.
‘We hebben zijn ster gezien. Die kwam hoog aan de hemel’, zegt een andere deftige man. ‘En nu willen we deze pasgeboren koning cadeautjes geven.’
De mensen in Jeruzalem schrikken als ze dit horen. Een nieuwe koning geboren, hier in Jeruzalem? Nee, de enigste koning die hier is, is koning Herodes. En hij is helemaal geen lieve koning!
Hij is een boze, slechte koning!

Hieronder vind je een nieuw schetsbordverhaal van Ellen Zuijdwegt uit Matteüs 2:1-12. Dit verhaal is al eerder in de werkwijze 'Vertel het maar' gepubliceerd.

Tags: Kerst / Kerstmis, Verhalen: Schetsbord, Advent , Verhalen: Nieuwe Testament