• 2
  • 83
  • 4
  • 95
  • 6
  • 7

Verhaal: Mozes - Israël maakt een gouden kalf


Een schetsbord voor de onderbouw

Van dit verhaal is een schetsbordverhaal gemaakt Kopie van Bouw een MUUR 1. Dit is tekenen of schilderen terwijl je vertelt. Dit kan heel eenvoudig aan de hand van de volgende aanwijzingen. De kinderen vinden het prachtig! Natuurlijk kunt u het ook gewoon vertellen.

Benodigdheden:

Een stuk behangpapier, verschillende kleuren waterverf uit een tubetje/fles, penselen. óf een tekenbord en verschillende kleuren krijtjes.

Begin van het verhaal:

(Teken de mensen terwijl je veder vertelt) Tjonge, jonge, wat duurt het lang voordat Mozes weer terugkomt, de berg af naar beneden.
De mensen hebben al 1 week gewacht, 2 weken, 3 weken, 4 weken…
Mozes is nog niet teruggekomen.
Als de mensen naar boven kijken, naar de top van de berg, kunnen ze Mozes niet zien.
God kunnen ze ook niet zien.
Waar blijft Mozes nu?
Er zal toch niets gebeurd zijn met hem? Misschien is Mozes wel van een rots gevallen, of misschien heeft hij wel een ongeluk gehad! De mensen worden (maak het woord ‘ongeduldig’ af) ongeduldig. Dit duurt allemaal veel te lang. Mozes kunnen ze niet zien en God ook niet.
De mensen gaan naar (teken Aäron) Aäron.
‘Aäron luister’, zeggen ze tegen hem. ‘Mozes is de man die ons uit Egypte heeft weggehaald. Maar we weten niet wat er met hem gebeurd is. Maak daarom een god voor ons die wij kunnen zien. Een god waar we achteraan kunnen lopen en die ons de wegwijst naar het beloofde land.’
‘Dat is goed’, zegt Aäron, ‘Geef me al jullie gouden oorbellen maar.’
En dat doen de mensen. Ze geven Aäron hun (teken de oorbellen) gouden oorbellen, gouden oorringen.

Hieronder vind je een nieuw schetsbordverhaal van Ellen Zuijdwegt uit Exodus 32. Dit verhaal is al eerder in de werkwijze 'Vertel het maar' gepubliceerd.

Tags: Verhalen: Schetsbord, Verhalen: Oude Testament, Tien geboden / De Wet, Bijbelse personen OT