Creatief gebed: Met vijf vingers kan je bidden


Een volledig uitgewerkte kinderdienst over bidden / gebed in PDF boekje

Deze kinderdienst is ontworpen en gemaakt door Ellen Zuijdwegt.

In deze kinderdienst staat het thema ‘Bidden aan de hand van de vijf vingers’ centraal. Elke vinger heeft hierin een betekenis die we kunnen inzetten in ons gebed.

Deel van deze kinderdienst is een leuk, volledig poppenscript van vijf A4tjes en een volledig uitgeschreven lesprogramma van zeven A4tjes. Het geheel is mooi opgemaakt in een PDF boekje dat je hieronder kunt downloaden.

Heel mooi, leuk en handig materiaal dat je eigenlijk gelijk kunt gebruiken bij een kinderdienst over bidden / gebed. Maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken in de klas, thuis, in de zondagsschool, kindernevendienst, kinderkerk, catechisatie, jeugdwerk in de werk of in de VBW.

Met vijf vingers kan je bidden een volledig uitgewerkte kinderdienst over bidden en gebed voor gezinsdienst jeugdwerk in kerk zondagsschool kindernevendienst

Schriftlezing

Binnen de kinderdienst staat de schriftlezing van Filippenzen 4: 4-7 centraal:

“Wees blij in de Here; ik zeg het nog eens: Verheug u in Hem! Laat uw vriendelijkheid bij iedereen bekend zijn. De Here is dicht bij u. Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles. Vertel God al uw problemen en verlangens en vergeet vooral niet Hem te danken voor alles wat Hij doet. Dan zal u de vrede van God ervaren, een vrede die ons menselijk besef te boven gaat en die de wacht houdt over uw hart en gedachten, omdat u in Christus Jezus bent.” (Filippenzen 4: 4-7)

Wat heb je nodig:

- een handpop (zoals bijvoorbeeld een muppetpop)
- een houten hand waarbij de vingers kunnen scharnieren
- een Flap-over bord met getekende hand er op
- dikke viltstiften
- een Bijbel
- uitdeelkaartjes met een hand en de vijf punten er op

Download het PDF boekje

Je kunt de kinderdienst hieronder als mooi opgemaakt PDF boekje downloaden.

Tags: Bijbelstudie ideeën, Gebedsideeën - bidden met kinderen