Verhaal: Samuël - Samuël wordt geboren


Een schetsbordverhaal over de geboorte van Samuël 

Van dit verhaal is een schetsbordverhaal gemaakt. Dit is tekenen of schilderen terwijl je vertelt. Dit kan heel eenvoudig aan de hand van de volgende aanwijzingen. De kinderen vinden het prachtig! Natuurlijk kunt u het ook gewoon vertellen.

Benodigdheden:

- een stuk behangpapier
- verschillende kleuren waterverf uit een tubetje/fles
- penselen.waterverf uit een tubetje/fles 
- of verschillende kleuren krijtjes.

Stukje van het verhaal:

"Het is druk op de weg. Er lopen veel mensen. Ze zijn op weg naar Silo, naar de tabernakel, het huis van God.Ook (teken Elkana) Elkana gaat er naar toe. Samen met zijn vrouw (teken Hanna) Hanna. Elkana heeft nog een vrouw, (teken Peninna en de kinderen terwijl je verder vertelt) Peninna heet zij. Ze hebben een paar kinderen. Die mogen ook mee.

Elk jaar gaan ze naar Silo om een offer te brengen voor de Here God. Maar het is niet zo gezellig als ze op reis zijn. Peninna plaagt Hanna altijd. Peninna weet dat Elkana meer van Hanna houdt dan van haar.

Peninna is jaloers op Hanna. Maar Peninna heeft kinderen en Hanna niet. Daar gaat Peninna Hanna mee plagen. ‘Jij hebt lekker geen kinderen, en ik wel! ’Hanna vindt dat heel verdrietig. Ze wil ook zo graag een baby’tje. En Peninna blijft het maar zeggen en ze blijft maar lelijk tegen haar doen. Ze is aan het (maak het woord ‘pesten’ af) pesten. Hanna moet daar van huilen. Ook als ze in Silo zijn. Hanna kan er helemaal niet van eten. Zo erg vindt ze het dat ze geen kindje heeft en dat Peninna haar daarmee pest.

 

De geboorte van Samuel een schetsbordverhaal voor kinderen


Hieronder vind je een nieuw schetsbordverhaal van Ellen Zuijdwegt uit 1 Samuël 1:1 - 2:10. Dit verhaal is al eerder in de werkwijze 'Vertel het maar' gepubliceerd.

Tags: Verhalen: Schetsbord, Verhalen: Oude Testament, Bijbelse personen OT, Gods beloften