Dagelijkse Tip - Geloofsopvoeding: Het draait allemaal om jou


Elke dag een nieuwe tip voor je geloofsopvoeding

Dagelijkse tip voor je geloofsopvoeding of christelijk kinderwerk

Binnen geloofsopvoeding draait het om jou

In kinderwerk richten we ons voornamelijk op het programma. Wat kunnen we doen om de kinderen iets te leren? Het is hierbij heel makkelijk om het belangrijkste te vergeten. Het belangrijkste in kinderwerk ben jij! De kinderwerker heeft ten opzichte van de kinderen een hele grote verantwoordelijkheid. Hij / zij moet de kinderen een voorbeeld van het christelijke leven laten zien. Hoe wij leven, en hoe wij met de kinderen omgaan, is daarom dan ook veel belangrijker dan wat we hen vertellen.

Bill Wilson, leider van een zondagsschoolwerk in New York waar elke week elfduizend kinderen naar toe komen, zegt in zijn boek "Van wie is dat kind?" :

"In een drukke week zou ik gemakkelijk tegen een kind kunnen zeggen dat ik geen tijd heb. Ondanks dat ik een succesvolle kinderkerk heb en het Evangelie op eerste klas wijze presenteer, weet ik al heel lang dat, als ik de tijd neem om een arm om een kind heen te slaan en echt te luisteren in plaats van te doen alsof, dat veel meer effect heeft dan alle lessen die ik ooit zal geven".

 

Op zoek naar meer geloofsopvoedingsideeën voor je kinderwerk?

Tags: Dagelijkse Tip - Geloofsopvoeding