Objectles: Sarai - Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet


Een idee voor een kindermoment tijdens de dienst

Hagar is op de vlucht voor Sarai. Tijdens haar vlucht ontdekt ze een nieuwe naam van God: El Roi - “De God Die mij ziet…”

Een korte introductie op het Bijbelverhaal, dat als doel heeft om samen iets uit het Bijbelverhaal te leren en wat tegelijkertijd nieuwsgierig maakt naar wat er nog gaat komen.   

vergrootglas     
                                    

Benodigdheden:
- vergrootglas of een microscoop     

Nodig de kinderen naar voren uit. Wie heeft weleens de woorden gehoord: “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…”? Waar horen die woorden bij? Deze woorden horen bij een spel, maar soms kan je ook echt iets zien wat anderen niet kunnen zien. 

Toon de kinderen een vergrootglas of een microscoop.
 
Met een vergrootglas of met een microscoop kan je soms iets zien wat andere mensen met het blote oog – zo noemen we dat - niet kunnen zien. Laat de kinderen iets door het vergrootglas of door de microscoop zien dat ze niet zo goed met het blote oog kunnen zien.

Vandaag gaan we een Bijbelverhaal horen over een mevrouw die op de vlucht is. Tijdens haar vlucht ontdekt ze een nieuwe naam van God: El Roi. Wie weet wat de naam El Roi betekent?

El Roi betekent: “De God Die mij ziet…” Deze mevrouw ontdekt dat God Iemand is die ons altijd ziet. Hij heeft daar geen vergrootglas of microscoop voor nodig. Hij ziet ons waar we ook zijn. Weet iemand hoe deze vluchtende mevrouw in de Bijbel heet? Nee, laten we dat dan snel gaan ontdekken!

            

Tags: Kindermoment (tijdens de dienst), Objectlessen, Bijbelse personen OT