Sketch: Maak kennis met de onhandige directeur van het museum


Een leuke sketch hoe je als clown of personage een Bijbelverhaal kunt introduceren

Je komt binnen als directeur. Hang allerlei medailles aan een colbertjasje. Je ziet er indrukwekkend en voornaam uit. Je praat als met een aardappel in je mond. Je laat de kinderen een aantal kunstwerken uit het museum zien.

Eerst een heel duur schilderij (gewoon een A3-formaat kleuterachtige tekening die je vooraf aan de muur hebt opgehangen). Je bent trots en "vreselijk, verschrikkelijk blij" dat je dit schilderij in jouw museum hebt. Natuurlijk ben je er heel zuinig op, niemand mag er aankomen. O, het hangt een beetje scheef. Je hangt het even iets rechter, maar hoe bestaat het, je trekt het hele geval van de muur en scheurt het "per ongeluk" dwars door midden. O nee! (Komisch hoor!). Nou, dat was even een kleinigheidje!

Clown

Het volgende, dat je laat zien is een constructie van bijvoorbeeld luciferdoosjes op een tafeltje. Nou, dat is wel heel indrukwekkend en fantastisch dat je dat in je museum hebt. Je wilt heel interessant uitleggen hoe het gemaakt is en terwijl je wijst, glijd je even uit over de gladde vloer en met je hand druk je het hele "kunstwerk" plat en kapot. Of je zwaait met je handen om aan te geven hoe fantastisch je het vindt dat je dit kunstwerk hebt en je zwaait het hele kunstwerk van tafel. O, dit is een ramp.

Je kunt door gaan met nog een paar andere dingen tot je uiteindelijk bij een schilderij of voorwerp komt, dat je niet kent.

Introductie Bijbelverhaal

Tags: Kindermoment (tijdens de dienst), Script / Toneelstuk, Clownerie