Top Zes Meest Bekeken Ideeën


Ben je op zoek naar ideeën voor je kinderwerk, voor je school of voor thuis? Hieronder vind je onze top 6 van meest bekeken ideeën. Als je hier op de site kijkt, vind je al onze ideeën.

Top zes meest bekeken ideeen

 


1. Met smarties door het Paasverhaal

smarties

Dit is een hele leuke manier om met gekleurde smarties het verhaal van Pasen te vertellen. Je vertelt kort iets bij elke kleur. Dan mogen de kinderen een smartie eten. Zo ga je al snoepend door het Paasverhaal.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.


2. De bloem die vanzelf open gaat

Bloem die vanzelf opengaat

Dit is een heel leuk idee dat je kunt gebruiken voor creatief gebed met kinderen en met volwassenen. Van te voren heb je allemaal papieren bloemen uitgeknipt. Deze bloem kunnen gekleurd worden met potlood. (viltstift loopt uit) In het rondje in het midden van de bloem kan je een kort gebed of de naam van een persoon schrijven waarvoor je wilt bidden.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier. 

button is jouw kerk al lid van creatief kinderwerk

3. Jodium proefje - Zacheus / storm op het meer

jodium proef

Hieronder vind je een videoblog, waarin Matthijs een heel eenvoudig en tegelijkertijd spectaculair proefje demonstreert. Met behulp van jodium, zetmeel en natriumthiosulfaat laat hij zien hoe je zelf heel gemakkelijk het verhaal rondom de bekering van Zacheus of het wonder tijdens de storm op het meer visueel kunt illusteren.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier. 


4.
 Proefje 'de lavalamp' - een bruisend kerstverhaal

lavalampWist je dat je met een lege fles, zonnebloemolie, water, kleurstof en een bruistablet een ware lavalamp kunt maken? En dat je met deze lavalamp ook nog eens het Kerstverhaal kunt vertellen over Jezus die alles in beweging zet? Ongelofelijk, maar waar!

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.


5. Rode en groene kaarten - de Bergrede van Jezus op een andere manier benaderd

roodgroen

Een mooie en interactieve werkvorm waarbij je samen met de kinderen, tieners en/of volwassenen stil staat bij de Bergrede van de Here Jezus. Deze werkvorm helpt je om op een nieuwe manier met elkaar hierover in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.


6. Hoe verander je water in wijn?

waterwijn

Laatst werd ik door een kinderwerker gevraagd hoe je eenvoudig en zonder te goochelen een illusie kunt creëren waardoor water van kleur verandert. Natuurlijk om op visuele wijze het verhaal van het eerste wonder van Jezus te vertellen, namelijk het water dat in wijn verandert op de bruiloft in Kana.  Hieronder leg ik uit hoe iedere kinderwerker (of spreker) dit op een hele eenvoudige wijze kunt doen...

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.

 

Natuurlijk is dit slechts een selectie van alle ideeën die je op Creatief Kinderwerk kunt vinden.

Wil je al onze ideeën zien, klik dan hier.