Proefje: Stap door een visitekaartje


Een krachtige, maar eenvoudige objectless die je voor verschillende Bijbelverhalen en thema’s kunt inzetten

Wat een leuke, eenvoudige, maar tegelijkertijd krachtige objectles. Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om door een visitekaartje heen te stappen, maar als je eenmaal de video hebt gezien en het geheim hebt geleerd, wordt het onmogelijke ineens mogelijk.

Bij het kijken naar deze video moesten wij aan de volgende  zes lessen / toepassingen denken:

De kameel en het oog van de naald

De gelijkenis van de kameel die door het oog van de naald kruipt en de krachtige waarheid dat bij God niets onmogelijk is. “En opnieuw zeg Ik u: het is gemakkelijker dat een kameel gaat door het oog van een naald, dan dat een rijke het koninkrijk van God binnengaan. Toen de discipelen echter dit hoorden, stonden zij zeer versteld en zeiden: Wie kan dan behouden worden? Jezus echter keek hen aan en zei tot hen: Bij mensen is dat onmogelijk, maar bij God is alles mogelijk.” Mattheus 19: 24 - 26

step through index card

De echte betekenis van Kerst – objectles

God stapt onze wereld binnen door als baby in een stal geboren te worden. Hij doet het onmogelijke.

De echte betekenis van Kerst – knutselactiviteit

Geef de kinderen allemaal een (oude) kerstkaart en een schaar. Kunnen ze door hun kerstkaart stappen zoals God tweeduizend jaar onze wereld binnen stapte?

De impact van Jezus op het leven van anderen

Elke keer dat Jezus in het leven van anderen stapt, gebeurt er iets verwonderlijks. Denk maar aan Zacheus, Bartimeus, de weduwe bij Nain, de levens van de discipelen, Jairus en vele andere mensen. Gods kracht wordt zichtbaar. Zijn liefde wordt getoond. Zijn rechtvaardigheid overwint.

Geef de kinderen een A6 kaart. Laat hen de naam van deze persoon op de kaart schrijven: Nicodemus, Lazarus, Maria, Martha, enz. Geef hen een schaar en ontdek of zij in het leven van deze mensen kunnen stappen.

De kracht van de Heilige Geest die in ons woont

Neem een foto van elk kind in je kinderwerk en laat deze foto’s twee keer afdrukken. Elk kind kan zijn eigen foto knippen en uiteindelijk door zich zelf stappen. Geef ze een hele foto om mee naar huis te nemen.

Leg aan de kinderen uit dat de Heilige Geest ons leven binnen stapt als wij in God geloven. Zijn kracht komt in ons leven. Hij komt in ons wonen, zodat we mogen weten dat God altijd bij ons is.

Stap in het leven van iemand die arm is.

Vind een aantal foto’s van kinderen die in armoede leven. Geef de kinderen in jouw kinderwerk een schaar en vraag hen of zij in het leven van deze kinderen kunnen stappen.

Als je eenmaal weet hoe je de foto moet knippen, zodat je er door heen kunt stappen, is het een redelijk gemakkelijk proces. Maar hoe kunnen wij echt in de levens van kinderen stappen die in grote armoede leven? Wat kunnen wij doen om een verschil te maken? Neem de tijd om met de kinderen hierop te reflecteren en draag ze een aantal praktische oplossingen aan.    

Thema’s:

Gelijkenis van de kameel en het oog van de naald, Kerst, de impact van Jezus op anderen, de inwoning van de Heilige Geest, kinderen in armoede, niets is onmogelijk bij God

Girl steps through card

 

Tags: Kerst / Kerstmis, Objectlessen, Armoede - honger / dakloos, Heilige Geest , Video - proefje, Proefjes