Verdieping: We zijn allemaal anders, maar we hebben elkaar nodig


Allemaal anders: wie ben jij, wat kan jij? 

Ben je op zoek naar een idee rondom 'De eerste gemeente' (Handelingen 2: 41-47) Hier vind je een leuk idee van Adeline van der Kraan:

"Veel mensen geloofden Petrus en lieten zich dopen. Er kwamen die dag ongeveer drieduizend gelovigen bij. Alle gelovigen gingen met elkaar om als mensen van één familie. Ze kregen van de apostelen uitleg over Jezus. En ze kwamen steeds bij elkaar om te bidden en om met elkaar het brood te delen. De apostelen deden veel wonderen, en iedereen was diep onder de indruk. Alle gelovigen kwamen steeds bij elkaar. Ze deelden alles wat ze hadden. Ze verkochten hun bezittingen en het geld gaven ze aan iedereen die het nodig had. Elke dag kwamen ze naar de tempel om samen te zijn. Bij elkaar thuis deelden ze het brood. Vol vreugde zaten ze samen en iedereen was even belangrijk. Ze eerden God en het hele volk had veel waardering voor hen. Elke dag kwamen er meer mensen bij die door God gered waren."

lego familie

Lees samen het Bijbelgedeelte. Vertel dat alle gelovigen gingen met elkaar om als mensen van één familie. Ze hoorden bij elkaar, maar niemand was precies hetzelfde. Iedereen was anders, maar ze hadden elkaar nodig. In de kerk nu is dat nog steeds zo.

Doe een van onderstaande creatieve verwerkingen.

Dit idee is deel van een serie over dit Bijbelgedeelte:

Idee 896. Als mensen van één familie
Idee 897. We zijn allemaal anders, maar we hebben elkaar nodig
Idee 898. Een papieren slinger met poppetjes
I
dee 899. Samen bidden, samen brood delen
Idee 900. Gebedsmuur en theelichtjes bij het kruis
Idee 901. Hetzelfde van binnen, van buiten anders
Idee 902. Groepsopdracht: bouw samen een kerk

Tags: Gezin van God, Handelingen - eerste gemeente, Kerk-zijn, Zelfbeeld / Identiteit, Verdieping