Knutsel: Kudde - Verzin en pimp je eigen geit (of schaap)


Jacob bedriegt zijn oom Laban!

Ben je op zoek naar een idee rondom het Bijbelgedeelte in Genesis 30: 31 - 43? Hier vind je een leuk knutsel van Adeline van der Kraan over het bedrog van Jacob bij zijn oom Laban.

Vers 37-40 "Toen haalde Jakob takken van bomen met wit hout. Hij haalde stukken van de schors van die takken af. Zo werden het gestreepte takken. Die takken zette hij in de drinkbakken van de geiten. Als de dieren kwamen drinken, gingen ze paren. En de geiten die bij de takken paarden kregen gestreepte en gevlekte jongen. De schapen zette Jakob apart. Hij zette ze bij het paren met hun kop naar de zwarte en gevlekte dieren van Laban. Zo kreeg hij allemaal zwarte en gevlekte dieren. Dat werd zijn eigen kudde."

schaap om te versieren

Activiteit:

Zoek op internet een leuke tekening van een schaap of geit. Maak hier kopietjes van of laat de kinderen zelf een schaap of geit tekenen. Je kunt hier het schaap hierboven downloaden.

Verdere benodigdheden:

- tekenspullen
- verf
- evt. ander materiaal om het schaap mee te versieren zoals watten, lijm.

Voor de middenbouw kan het een uitdaging zijn om alleen met zwart-wit motieven te mogen werken. Nodig: naast papier zwartschrijvende pennen en stiften van verschillende dikten

Tags: Knutselen, Goede Herder - de kudde, 'Gratis' ideeën , Bijbelse personen OT